PCR-test met reisverklaring

Het is van belang om goed op de hoogte te zijn van de nieuwe regels die er zijn om te voorkomen dat het coronavirus zich makkelijk kan verspreiden. Zo is het bijvoorbeeld heel anders om te reizen in coronatijd dan toen het coronavirus er nog niet was. Het is namelijk zo dat je een reisverklaring nodig hebt om naar het buitenland te reizen in coronatijd. Daarom is het van belang dat je hier rekening mee houdt wanneer je wilt reizen. Je kunt een reisverklaring alleen krijgen wanneer je een negatieve PCR-test kunt aantonen.

Een negatieve PCR-test

Als je naar het buitenland wilt reizen is het dus verplicht om een reisverklaring te hebben. Zonder reisverklaring kom je het vliegtuig niet in en als je met de auto naar het buitenland rijdt loop je het risico om een boete te krijgen. De reden dat het verplicht is om een reisverklaring te hebben als je naar het buitenland reist is het feit dat dit een extra zekerheid inbouwt voor het land waar je naartoe reist. Het is namelijk zo dat de kans dat je besmet bent veel kleiner is als je enkele dagen geleden nog een PCR-test hebt afgenomen waarvan de uitslag negatief is.

Wat zijn de eisen voor het krijgen van een reisverklaring

Mensen die een reisverklaring nodig hebben moeten een afspraak maken bij een commerciële teststraat. Je kunt namelijk geen reisverklaring krijgen als je je bij de GGD laat testen. Als je een teststraat zoekt waar je een PCR-test met reisverklaring kunt krijgen, kun je bijvoorbeeld naar Middelburg gaan. Het is wel van belang dat je de PCR-test maximaal 72 uur voordat je vertrekt hebt afgenomen aangezien deze anders niet meer geldig is.

Kosten PCR sneltest met Reiscertificaat
☝Hier en Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Een sneltest of PCR-test in Goes

Als je coronasymptomen hebt, is het van belang dat je je laat testen op het coronavirus in Goes. Daarnaast kun je ook een corona test laten afnemen zonder enige …

Een sneltest in Domburg

Je kunt op zoek gaan naar een teststraat in de buurt van Domburg als je last hebt van symptomen van het coronavirus. Het is van belang om de symptomen …