Sneltest

Er zijn erg veel verschillende manieren om je te laten testen op corona. Het is per persoon verschillend aan welke testmethode zij de voorkeur geven. Het is bijvoorbeeld nodig om een PCR-test te doen als je een reisverklaring wilt krijgen, maar voor alle andere redenen om je te laten testen kun je ook een sneltest doen. De sneltest is de testmethode waarmee je er het snelst achter kunt komen of je besmet bent met het coronavirus of niet. Daarom is het slim om een sneltest te doen als je er bijvoorbeeld geen zin in hebt om enkele dagen in quarantaine te wachten op de uitslag van je coronatest.

De uitslag is snel bekend

Het grootste voordeel van de sneltest is het feit dat de uitslag van deze testmethode erg snel bekend is. Als je een sneltest hebt laten afnemen, kun je er vanuit gaan dat je de uitslag binnen een half uur sowieso terug hebt. In veel gevallen duurt dit zelfs niet langer dan een kwartier. Dat is natuurlijk ideaal voor mensen die klachten hebben, maar liever geen dagen wachten op de uitslag van hun test. Het grootste nadeel hiervan is het feit dat je natuurlijk in quarantaine moet blijven totdat je weet of je besmet bent of niet. Daarom kiezen veel mensen er voor om een sneltest te doen bij een commerciële teststraat. Er zijn veel plekken in Zeeland waar je een sneltest kunt doen.

Hoe werkt het doen van een sneltest?

De sneltest oftewel antigeentest wordt op dezelfde manier afgenomen als de PCR-test. Er wordt dan slijm vanuit de keel en neus afgenomen. Dit is niet erg aangenaam, maar gelukkig duurt dit slechts enkele seconden. Wat er daarna met de test gebeurt is wel anders dan bij een PCR-test en dat verklaart ook het verschil in wachttijd op de uitslag.

Kosten PCR sneltest met Reiscertificaat
☝Hier en Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Een sneltest of PCR-test in Goes

Als je coronasymptomen hebt, is het van belang dat je je laat testen op het coronavirus in Goes. Daarnaast kun je ook een corona test laten afnemen zonder enige …

Een covidtest in Middelburg

Je kunt een coronatest in Middelburg afnemen en voor een sneltest kiezen als je er snel achter wilt komen of je besmet bent met het coronavirus. Het doen van …